MS Perfect.

Min kompis har en kompis, låt oss kalla henne MS Perfect. Det är en tjej med rätt kropp, som ständigt väger sig, sin mat och...aldrig unnar sig godis. Tjejen med ständigt stylat hår och alltid sminkad. Hon har fixat läpparna och sparar pengar till brösten. Hon är sådär perfekt att jag inte ens är avundsjuk utan mest bara tycker synd om henne som inte kan slappna av. Anyway...igår träffade jag min kompis och MS Perfect på en liten tur på stan. Vi fikade efter en stund och hon fick hålla i pyret som var jättelugn nästan somna-lugn! Jag passade på att smita på toaletten och när jag kom tillbaka tänkte jag byta pyrets kissblöja och sen skulle vi gå. Hon sträcker pyret till mig och...hon är blöt! Alltså MS Perfect är blöt... Och inte lite heller utan från byxlinningen till undre delen av bh:n typ! Pyret har kissat och bajsat igenom blöjan!!! På MS Perfect dessutom!!! Såhär i efterhand är det jätteroligt! Haha, av alla människor!?

jaha

Vi sov hela nätter i två veckor. Pappa åkte till gamla hemstaden för att jobba i fyra dagar. Då börjar vi låta när vi sover. Vakna på natten osv. Trött mamma siktar vi på? Eftersom jag precis varit sjuk och snorar ännu så kan jag lugnt säga att bamyl koffein är min kompis mot huvudvärken. Jag är förundrad över hur lång tid jag klarat med sömnbrist och utan huvudvärk. Men vi har ju alltid avlastat varandra! Sambon har ju tagit sitt ansvar. Ibland har jag däremot känt att sambon är lat! Om jag ger pyret mat tycker jag att han kan göra något annat vettigt...men ne? Ibland ger jag honom maten för att själv kunna fixa disk, mat eller tvätt! Gå ut med hunden är också något jag upplever mig behöva tjata om...

trött

Pyret har en sån där dag då hon inte förstår vikten av att sova...trött mamma.

God morgon!

Två veckor sov pyret fulla nätter. Nu är jag dödstrött. Hon sover men somnar jag lovar jag att hon vaknar, liksom de andra gångerna inatt? Kroppen gör ont av trötthet. Ryggen, och högerhanden mest. Huvudet likaså. Pyret ler och jollrar när hon är vaken och nu luktar det bajs. Kan de bajsa ljudlöst? Det är andra gången på två dagar detta händer? Tredje gången jag är vaken inatt. Längsta sovperioden var fyra timmar, tätt följt av en entimmesperiod. Vakentiden är runt en timme också... Vaken bebis.

midsommar

Midsommar blev bra. Pyret sov mest och jag misstänker att hon inte är helt kry. Men hon åt så jag är inte orolig. Det är mycket när man fått barn första gången som jag tror att man glömmer så jädra fort. Jag vill inte glömma. Jag vill vara en sån som folk kan prata med när de får sitt första barn. En sån som kan minnas bra och dåligt.

Pyret sover fulla nätter nu, det är mer regel än undantag. Om hon vaknar på natten är det inte mycket som behövs för att somna om. Skönt!

Midsommar...första dagen någonsin som vi inte hade gallskrik hela kvällen! Tjohej! Kolik kanske var svaret på våra problem? Det ska ju försvinna runt tre månader, en ålder pyret närmar sig nu.

Midsommar ja. Sol. Regn. Precis som det ska vara. Men vi gjorde inget annat enligt tradition. Det blev schnitzel på balkongen och en film på kvällen. Lika bra. Mer än så hade jag inte energi till! Men vi tömde massvis av kartonger också! Skönt att slippa se dem!

tipptopp

Inte allt för kaxig. Feber. Frossa. Snuva. Halsont. Inte min grej. Pyret verkar inte vara sig själv heller. Sambon lagar maten. Jag ligger under täcket och fryser. Pyret somnade. Jag här för ont i huvudet för att sova. Tycker lite synd om mig själv.

En riktig skitunge.

Jag är trött. Pyret sov bra inatt men jag har fixat massor så jag sov desto mindre! Får inte många knop gjorda dagtid eftersom pyret inte sover. Bärsjal känns inte så mycket med pyret med ryggen är inte nöjd med att vara framtung. Var hos naprapaten och han tyckte att jag skulle, i bästa möjliga mpn, undvika att lyfta... Han förstod att det var svårt för mig dock... Men himla roligt att pyret typ bara accepterar bärsjal dagtid då..?

Förstod ganska tidigt att det är tabu att tala illa om mammarollen, kompisen fick kritik redan när hon fick barn och plötsligt har folk rätt att yttra sina tankar på ett sätt som aldrig varit accepterat annars. De har tydligen rätt att lägga ner huvudet i vagnen, röra på pyret (okända människor, gärna damer i övre medelåldern) och uttala sig då... Igår fick pyret ett ansikte 30 cm från sitt, när hon låg och sov! Av vem? Ingen aning, en person i kön i affären tyckte det var okej... En annan gång skulle jag sätta fast hunden utanför affären när en dam kom och stoppade ansiktet i vagnen. Jag sa "app app app app" och hon förklarade att det var lugnt, hon skulle inte kidnappa barnet. Tydligen är det alltså okej bara man inte kidnappar barnet? Jag tycker det är integritetskränkande!

Att ha barn är inte allid lätt och andra mammor jämför ofta. Pyret har alltid ätit var tredje timme, eller mer sällan, och haft en långsov-tid. Visst är jag kanske lyckligt lottad men det är en omställning för mig ändå. Många jag pratat med menar att jag ska vara glad för deras barn ammade då varannan timme, dygnet runt! Min unge sög sönder mina bröstvårtor, det tog två veckor för mig att klara av att gå snabbare än en snigel för det gjorde så ont. Över tre veckor tog det för brösten att läka. Men jag ska vara glad, ellerhur?

Jag har alltid varit ärlig med att säga när saker är tunga. Sen jag blev gravid har jag insett att folk vill behålla sin romantiska bild av graviditet, barnafödande och spädbarnstiden. Och klagar man så får man höra att det är underbart att vara förälder...nej, det är inte så jävla underbart alla gånger men visst njuter jag när det är  bra. Jag är inte så dum att jag förstör min relation till pyret genom att fortsätta amma när det gör så ont som det gjorde för mig, men folk tycker massor och anser sig  ha rätt att yttra sina åsikter till höger och vänster. När vi satt hemma, jag och sambon, och kämpade oss igenom skrik, skrik och skrik... Ja, så mycket att vi trodde på kolik och bvc tyckte vi skulle testa mjölkproteinfritt (vanligt hos kolikbarn att det är mjölkproteinallergi) då fick jag ett irriterat mail om att vi skulle lämna pyret hos den som mailade.

Så se upp alla nyblivna och blivande föräldrar! Kolla alltid med okända om de tänkt stjäla ditt barn, klaga bara hos de du vet förstår (inte offentligt) och se till att amma sönder brösten i sex mänader, om du vill slippa kommentarer. Folk kommer nog ändå lyckas hitta fel och yttra sig men då har du minimerat risken.

Och ja, jag är ironiskt bitter för jag överlever inte om jag ska hålla allt dåligt inom mig. För nästan 15 år sedan började jag blogga om all skit i livet för att klara av och hantera livet. Som gravid eller med barn har det inte varit lika accepterar. Jag är dock tacksam de kommentarer i bloggen som kommer från föräldrar som känner igen sig, det är så skönt att veta att man inte är ensam! Jag visste det utan att ni yttrat er men det värmer att veta att ni också vågar säga att det inte är guld och gröna ängar.

Pyret kommer alltid vara min skitunge, hon bajsade i fostervattnet och sen på mig så hon gör sak för smeknamnet! Några kanske tar illa vid sig då jag tagit exempel med några i bekantskapskretsen men det är diskuterat med dem så det är inget nytt som kommer och inga namn nämnda.

dagbok

Skriver Och skriver men lägger inte ut något...jag tror jag övergår till dagbok istället...

sometimes

ibland känner jag mig så ledsen att jag tror mig bli deprimerad snart...

tortyr

Guld värt är när pyret sover i 7 timmar! Visst, man sover inte hela tiden själv men att sova mer än 2,5-3 timmar i sträck är så underbart! Jag kan inte förstå att jag en gång i tiden klagade på att gå upp tidigt...jag fick ju i regel sova fem timmar i sträck när jag sov lite... Livet ändras en del...man förstår verkligen att sömnbrist används som tortyr!

flytt

I flytten gick balkongbordet sönder. Kartongerna slängdes nästan in i lägenheten. Det står huller om buller och är mer kaos än flyttkaos...gamla ägaren har lämnat saker och slarvat med städning...när jag skulle lägga mig i bubbelbadkaret för att släppa den sista tidens motgångar så gjorde jag nästa upptäckt; bubbelbadkaret funkar inte! Jag är så sjukt less på detta nu...